Vaikuttava tiede

Onko tiede joskus muuttanut jotain sinun elämässäsi tai ympärilläsi? Meidän mielestämme juuri se olisi tieteen tehtävä. Sitä varten tämä blogikin on perustettu. Me kirjoittajat olemme keskenämme hyvin erilaisia ja ajattelemme monestakin asiasta eri tavoin, mutta kaikkia meitä yhdistää kuitenkin se, että haluaisimme maailman huomioivan paremmin lapsinäkökulman.

Vaikka hienoa kyllä olisi, jos mistään lapsinäkökulmasta ei tarvitsisi edes puhua. Jos olisi itsestään selvää, että lapset ovat ihmisiä yhtä lailla kuin aikuiset, ja olisi itsestään selvää, että kaikilla ihmisillä on yhtäläinen ihmisarvo ja ihmisoikeudet. Mutta kun niin ei ole, täytyy nostaa korostetusti esiin niitä asioita, joissa oikeudet eivät riittävästi toteudu.

Tässä blogissa siis nostetaan esiin lasten asioita. Mutta onko sillä vaikutusta mihinkään? Suoraan sanoen: emme tiedä. Mutta haluaisimme tietää.

Tämä ajatuskulku tuli mieleen siksi, että luimme netistä Liikutu tiedosta -palkinnosta. Se jaetaan tutkijalle, tutkimushankkeelle tai -ryhmälle, joka on viestinyt viimeisen kolmen vuoden aikana tieteestä tai tutkimuksesta erityisen upeasti. Pelkkä viestinnän upeus ei kuitenkaan riitä, vaan sen pitäisi myös vaikuttaa johonkin.

Nyt haastammekin teidät blogin lukijat kertomaan tämän blogin kommenteissa, onko teissä liikahtanut mitään tämän blogin tekstien ansiosta. Ja jos mielessänne on liikahtanut, millaista vaikutusta sillä on ollut toimintaanne tai oletteko kertoneet siitä eteenpäin? Olisi mielenkiintoista kuulla siitäkin, millainen tieto teitä kiinnostaa ja mikä herättää teissä uusia ajatuksia ja halua muuttaa toimintaa.

Tärkeintä on kuitenkin laittaa hyvä kiertämään. Kun ymmärrämme lapsinäkökulmasta jotain uutta, yritämme kertoa siitä mahdollisimman monelle. Onneksi moni teistä blogin lukijoista tekee samoin: kolmea eniten luettua bloggausta (Anna aivoille ohje! / Kun lapsia alettiin kuunnella / He eivät ole sinun lapsiasi, he ovat yhdistelmiä ) on jaettua tuhansia kertoja eteenpäin – ensimmäinen on luettu jopa 8549 kertaa. Kiitos siitä teille!

Muutetaan yhdessä maailmaa!

Pyörteitä

Johanna Olli
TtM,tohtorikoulutettava  
Turun yliopisto, Hoitotieteen laitos
Pj, Lastenneurologian hoitajat ry

 Oma blogi lapsista, lastenneurologisesta hoitotyöstä ja sen tutkimisesta

Terveystieteilijöiden yhteisblogi

 

P.S. Mikäli jokin teissä on liikahtanut blogin myötä, voitte myös miettiä, haluaisitteko ehdottaa blogiamme tai jotain yksittäistä kirjoitusta kilpailuun 22.4. mennessä. Lisätiedot kilpailusta löytyvät osoitteesta http://liikututiedosta.fi/kilpailu/

Tietoja johannaolli

Tarkastelen lasten maailmaa hoitotieteen, lapsuudentutkimuksen ja vammaistutkimuksen näkökulmista. Ja kyllä, joskus myös siitäkin näkökulmasta, mitä "oikeiden elävien lasten" kanssa touhuaminen herättää. Teen Turun yliopiston hoitotieteen laitoksella väitöskirjaa vammaisten lasten osallisuutta tukevasta hoitotyöstä. Lisätietoja löydät kuvan alla olevista linkeistä.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s