Sadutusta vieraskirjassa

 

Siirsin digikuvia koneesta toiseen ja niitä oli tuhansia. Tein albumin kesämökkikuvista ja iloitsin kuvamuistoista. Monet lapset olivat vieraanani kesäisin mökillämme. Tänä kesänä myin mökin ja muistelimme menneitä mökkikesiä katsellen kuvia. Olin kirjannut myös saduttamalla vieraskirjaan juttuja. Kukin oli kertonut vuorollaan ja jokainen muisti omat juttunsa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Öljytyt jakoavaimet

Miten mielenkiintoista, yllättävää ja yhteistä tarinaa rakentavaa on lasten oma puhe. Kuva rajaa tapahtuman hetkeen, mutta kerrotut lauseet kerivät esiin uusia tapahtumia ja tunnelmia. Sanoissa rakentui aivan erilainen muistojen kudelma. Tunteita. Tarinoiden alkuja ja loppuja.

Tässä osa tarinoista, jotka olivat todella pitkiä. Taigu on lapinkoira ja minä olen Utu.

 1. Täällä oli kivaa. Taigun kanssa oli kivaa leikkiä. Vintillä oli kivaa. Lukkojen ja Tilley-lamppujen öljyäminen oli hauskaa. Puukkoja oli kiva terottaa. Markku rasvasi 11 jakoavainta. Kristiina ja Laura tekivät kepparit. Täällä oli hyvää ruokaa ja me syötiin joka aamu muromysliä. Mysli oli hyvää. Mysli oli tosi hyvää. Taigu oli koirankopin päällä ja Markku diabolotteli. Utu siivosi vessan ja käytti naamasuojusta. Pelasimme suttunuijalla pesäpalloa. Tylsää lähteä kotiin. Täällä oli mukavaa. Ensi kesänä tavataan, Utu ja Rimppakinttu! (Voi että mä muistan kun me keksittiin Taigulle uusia nimiä)
 2. Utun piti tyhjentää vessa kaksi kertaa, kun me käytettiin niin paljon vessapaperia. Me uitiin paljon, mutta viimeisinä päivinä oli niin tyhmiä hevospaarmoja. Ekana iltana me paistettiin lettuja. Torstaina alamökin terassilla oli tosi kuuma. Me käytiin kaksi kertaa hakemassa vettä lähteeltä. Me päätettiin yhtenä päivänä syödä joka kerta eri paikassa ja rikottiin sääntöä kaksi kertaa. Taigu oli joka yö sängyn alla. Utu osti puukolvia, kaiverrussarjan ja lohkeavaa jugurttia. Lauran sänky oli tosi pomppu. Markku teki kaksi ritsaa. Taigu ei uinut yhtään. (Me mentiin veneelle ja syötiin siellä lohkeavat jugurtit ja Taigukin tuli mukaan. Me syötiin keinussakin!)
 3. Me maalattiin vessa ja annettiin sille hieno nimi: Pierelson. Tehtiin linnunpelätin ja annettiin sen nimeksi Harihatta ja tehtiin sen kunniaksi kakku ja se oli tosi herkullista. Me käveltiin UKK-reittiä vähän matkaa ja saatiin Mynthon-pastilleja siellä. Taigu kieriskeli tosi paljon maassa ja leikki mehukanisterilla. Laura löi varpaansa monta kertaa ja Laura ja Markku heittelivät mutapallukoita järvessä. Kristiina leipoi suklaamuffinsseja ja Utu oli leiponut terveyspullia, eikun laihdutuspullia. Laura ja Markku keksivät mukavan leikin, liukastutaan märkään kuoppaan niin, että siitä kaatuu. Se oli kivaa ennen kuin Utu näki meidän housut. Huomenna lähdetään lättähatulla kotiin. (Mää maalasin sitä vessaa ja tuntu että se kestää ja kestää)
 4. Pelattiin sulkapalloa ja enkka oli 31. Oli ensimmäinen itikkasota, jonka ratkaisuna käytimme Lillin suosittelemaa sähkötappajaa ja lakanaa ovessa. Meillä oli mölkkykisa, soudettiin ja grillattiin, ja oltiin naapurin nurmikentällä heittelemässä frisbeetä. Taigu oli laiska. Syötiin linssimuhennosta ja Utu keitti kuusenkerkkäsiirappia. By by friends, hyvästi Pintamo! Lähdemme aamulla. (Markku heitti tahallaan sulkapallon sinne ladon katolle aina) 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Hyvästi!

 

 

 

 

 

 

 

Tietoja Tuulius

Olen lastentarhanopettaja, montessoriohjaaja ja kasvatustieteen maisteri. Opetan lähihoitajaopiskelijoille kasvatusaineita. Minua kiinnostaa lasten oma kulttuuri. Teen innoissani väitöskirjaa Helsingin yliopistossa aiheenani "Pienten lasten huumori – tutkimus lasten tuottamasta huumorista ja sen vaikutuksista lapsiryhmässä".
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Sadutusta vieraskirjassa

 1. liisakarlsson sanoo:

  Kiinnostavaa, miä lapsivieraille jää mieleen. Muistetaanko tallentaa lasten muistoja? PS:Hauskasti hyyskä näkyi kuvauksissa 🙂

  Liked by 1 henkilö

 2. Paluuviite: Miten helpottaa pelkoa ja ahdistusta? Koronavirus ajassa | Lapsinäkökulma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s