Etäsadutusta lasten ja aikuisten kanssa

Lapsinäkökulmatutkijat ja Helsingin yliopisto järjestivät yhdessä Lapset kertovat ja toimivat -verkoston kanssa jo toista kertaa virtuaalisen tapahtuman ”Lapset kertovat sadutuksella” 15.2.2022. Ensin kerrottiin lyhyesti sadutuksesta, jonka jälkeen tapahtumaan osallistuneet lapset ja aikuiset pääsivät saduttamaan. Tapahtuman aikana syntyi useita satuja sekä suomen- että somalinkielellä, joista muutamia saimme kuulla ääneen luettuina.

Tapahtuman tarkoituksena oli kuunnella, mitä lapsilla on kerrottavana, jakaa tietoa sadutuksesta sekä edistää sen käyttöä arjessa. Sadustus on väline lasten, nuorten kuin aikuisten kanssa toimimiseen sekä tutkimuksessa käytetty menetelmä selvittää, mitä lapset pohtivat ja kertovat.

Alla olevat sadut on julkaistu lasten luvalla.

Pöllö-akatemiasta ja tulevista tapahtumista lisää tietoa täältä.

Kertojat: Soropillit (2-4v), päiväkoti Pacius, Helsinki

Olipa kerran Martti, joka oli vedessä uiskentelemassa. Martti oli matkalla hyppimään vedessä. Martti meni kummitussaareen ja siellä oli Ahti kummitus. Se läiski vettä pyrstöllä kummitussaaressa. Hän hyppäsi veden päälle, kun vesi oli kylmää ja sen iho meni kananlihalle. Se meni sitten aurinkoon ja avaruuteen. Se teki talon aurinkoon. Sitten se meni takaisin veteen, auringossa oli kuuma. Sitten se syöksähti puraisemaan Ahti kummitusta. Sitten tuli robottidinosaurus ja Martti palasi takaisin veteen, koska se pelästyi sitä robottia, kun se luuli että se on oikea. Martti meni sitten takaisin kotiin. Ahti kummitus meni omaan kotiin myös.

Kertoja: Tyttö (2v)

Kala

Minun koira, minun koira, minun koira. Hau, hau! Sinitalo osasi kävellä. Sinitalo osasi olla pystyssä. Ja kiinni osasi olla. Tissi.

Lisätietoa sadutuksesta:

Tietoja Laura Ortju

Teen väitöstutkimusta Itä-Suomen yliopiston Hoitotieteen laitoksella. Tutkin lasten osallisuutta neuvolassa lapsinäkökulmaisia menetelmiä käyttäen. Innostun terveyden edistämisen kysymyksistä, tieteen soveltamisesta käytäntöön ja eettisestä pohdinnasta.
Kategoria(t): Etätoiminta, koulu, Menetelmät, sadutus, Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s